Ο Σύλλογος Διεθνώς

o Το 2010 η Σχολή του Liu An Min 30 γενεάς Σαολίν, εξουσιοδοτεί το Δάσκαλο και τη Σχολή μας να την εκπροσωπεί στην Ελλάδα για την μεταλαμπάδευση και ανάπτυξη του ηθικού κώδικα και της Τέχνης του Σαολίν Κουνγκ Φου.


o Το 2014, ο μεγαλύτερος δάσκαλος της Κίνας Han Pae Quan της αρχαιότερης καταγεγραμμένης πολεμικής τέχνης του Mei Hua Quan, προσκάλεσε το Δάσκαλό μας στη Σχολή του, προκειμένου να τον γνωρίσει και να τον αξιολογήσει, ώστε να του προτείνει συνεργασία. Μετά από μία αξιολόγηση απονεμήθηκε η εξουσιοδότηση εκπροσώπησης στη διδασκαλία και ανάπτυξη αυτής της πολεμικής τέχνης στην Ελλάδα. Η ιδιαιτερότητα αυτής της πολεμικής τέχνης που διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της εδώ και 3.000 χρόνια, είναι ότι διακρίνεται σε άσκηση αναζωογόνησης και σωματικής υγείας και σε άσκηση πολεμικής τέχνης. Η άσκησή της δημιουργεί ισόρροπη λειτουργία και αναζωογόνηση στα πέντε βασικά όργανα του σώματός μας: την καρδιά, τους πνεύμονες, το ήπαρ, τους νεφρούς, και το στομάχι με το έντερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χωρίο Mei Hua μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό πάθησης από καρκίνο, που αποδίδεται στην άσκηση του Mei Hua Quan.


o Το 2014 επίσης, όπως προαναφέρθηκε, επιτεύχθηκε συνεργασία με την Ακαδημία του Ναού Σαολίν (Song Shan Traditional Wushu Academy), η οποία είναι πιστοποιημένη από το Ναό Σαολίν. Η Shongshan Shaolin Traditional Wushu Academy είναι Ανώτατη Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών, αναγνωρισμένη από την Κινέζικη Κυβέρνηση, η οποία υπάγεται στον επίσημο Ναό Σαολίν της Κίνας και χορηγεί διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία για κάθε στυλ που διδάσκεται σε αυτήν. Είναι η μόνη Ακαδημία Σαολίν της Κίνας που δέχεται, εκτός από κινέζους, και μαθητές από άλλες χώρες. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, είναι ότι οι αθλητές μας είναι επίσημα πιστοποιημένα μέλη της κινεζικής Ακαδημίας, που αποδεικνύεται με την κάρτα – ταυτότητα μέλους που τους έχει δοθεί. Τα δικαιώματα που παρέχονται στον κάθε κάτοχο της ταυτότητας μέλους, είναι:

  • Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις Διεθνούς Πιστοποίησης, που θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, στο σύλλογο που ασκείται, από εκπρόσωπο της Κινέζικης Ακαδημίας.
  • Δικαίωμα εξάσκησης και τουριστικής φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις της κινεζικής Ακαδημίας.
  • Όλοι οι κάτοχοι της κάρτας θεωρούνται σπουδαστές της Ακαδημίας και έχουν όλα τα δικαιώματα κάποιου που σπουδάζει επίσημα στην Κίνα όπως:
  • Απεριόριστη βίζα
  • 50% έκπτωση σε όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους και Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην Κίνα.
  • Εισαγωγή για σπουδές σε αμερικανικό πανεπιστήμιο στην Κίνα με παγκόσμια αναγνώριση (σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές).
  • Εκμάθηση Κινέζικης γλώσσας στην Κίνα για οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα ή μεταπτυχιακό στην Κίνα.

Το σημαντικότερο όλων αυτών των συνεργασιών είναι ότι οι αθλητές μας έχουν πλέον ένα ισχυρό διαβατήριο, που ίσως για κάποιους να είναι ένα χρήσιμο εφόδιο για το μέλλον όπως εξελίσσονται οι Ελληνοκινέζικες σχέσεις.


Τέλος, θα ήταν λάθος μου αν παρέλειπα τη ΠΟΔΟΠΤΕΡΙΣΗ, ένα άθλημα που ασκείται από το Σύλλογο μας επί σειρά ετών. Για όσους δεν γνωρίζουν, αθλητές μας από το 2006 και μετά ήταν στην πρώτη θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος, 6η θέση σε παγκόσμια κατάταξη και μέσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες!


Όλα παραπάνω είναι αποτέλεσμα εργασίας πολλών ετών από το Δάσκαλό μας και τον Αθλητικό σύλλογο, που έχουν αποκτήσει αυτό το δικαίωμα να κατοχυρώσουν τα μέλη που ασκούνται μαζί μας, μέσα από το πλαίσιο εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργηθεί με τις συγκεκριμένες Ακαδημίες.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας, πάντα με τη σεμνότητα και το ήθος που διακρίνει αυτόν, τους αθλητές μας και πάνω απ’ όλα το Δάσκαλό μας, προτίθεται να γίνει πιο εξωστρεφής για να διαδώσει τις αξίες μας, μέσα από την Τέχνη που έρχεται από τη μακρινή Κίνα και που αποσκοπεί στην ψυχοσωματική αρμονία και ισορροπία, όπως βέβαια και στην αμυντική αυτοπροστασία.

Σας καλούμε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας να συμμετέχετε στα προγράμματα άθλησης και άσκησης, που είναι για όλες τις ηλικίες!

Πληροφορίες…         Επιστροφή…