Ο Σύλλογος

Η Ιστορία του συλλόγου μας

http://irakliokungfu.gr/wp-content/uploads/2019/03/Αθλητικός-Σύλλογος-Shaolin-Wu-Kung-Βορείων-προαστείων.pdf

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΟΛΙΝ ΓΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ

Η ιστορία του Συλλόγου μας, είναι δεμένη με την αξία, το ήθος, το όραμα και τις προσπάθειες του Δασκάλου μας, του από όλους μας σεβαστού και αγαπημένου Σι Φου Κώστα Μαθιόπουλου.
Αξίζει λοιπόν να κάνουμε μία πολύ σύντομή ιστορική αναδρομή σε όλη αυτή την προσπάθεια, που κοντεύει να κλείσει δύο δεκαετίες.
Ο πρώτος Σύλλογος στον οποίο δίδαξε, τις ηθικές αρχές και την τέχνη του Σαολίν Κουνγκ Φου, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1996 στη Μεταμόρφωση Αττικής, με την επωνυμία «Αθλητικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης», με μόλις δέκα αθλητές.
Την ίδια χρονιά, ο Δάσκαλός μας πήγε στην Κίνα, όπου επισκέφθηκε τον ιστορικό Ναό Σαολίν, προκειμένου να εμβαθύνει στον ηθικό κώδικα, στην τέχνη και στα μυστικά των εξαίρετων μαχητών μοναχών του Ναού. Εκεί εντάχθηκε στη Σχολή ενός εκ των μεγαλυτέρων Δασκάλων της Τέχνης, του Λίου Αν Μιν.
Το 1997 η Σχολή Lan Dun, του απονέμει την πιστοποίηση προπονητή. Μετά από δύο χρόνια, το 2000, έλαβε την επίσημη κινεζική πιστοποίηση ικανότητας διδασκαλίας και του απονεμήθηκε ο επίσημος τίτλος SHI FU, που σημαίνει «Δάσκαλος».
Το έτος 2000 ταυτίζεται με τη μεταφορά του συλλόγου, από τη Μεταμόρφωση Αττικής, στη σημερινή της θέση στο Ηράκλειο, οπότε ο Αθλητικός μας Σύλλογος μετονομάσθηκε στη σημερινή του επωνυμία, που σήμερα αριθμεί πάνω από 150 αθλητές, ηλικίας από 5, έως και 55 ετών.
Το 2001, το όνομα του Δασκάλου μας χαράσσεται στις μαρμάρινες πλάκες της ακαδημίας (ΤΖΟΝΓΚ ΚΟΥΟ ΤΙ), και είναι το μοναδικό ελληνικό όνομα, σε μία ιστορία πολλών χρόνων!
Ας δούμε τώρα τις επιτυχίες του Συλλόγου μας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.